عنوان:

بررسی اثر تنش خشکی و محلول پاشی چیتوزان بر سه رقم مختلف گیاه کرچک

Evaluation effect of water stress and spraying chitosan on three cultivars castor bean (Ricinus communis L.)

استاد راهنما:

جناب دکتر حسین عباسپور

 اساتید مشاور:

جناب دکتر جعفرمسعود سینکی

جناب دکتر حسن مکاریان

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
چکیده فارسی. د
فصل اول ۱
خصوصیات گیاهشناسی ۲
پراکنش جغرافیایی ۲
روش تکثیر. ۲
نیازهای اکولوژیکی ۳
آفات و بیمار یها ۳
ارقام کرچک. ۳
دانه کرچک. ۳
آبیاری ۴
برداشت ۵
خشکی ۵
خشکسالی ۶
تنش. ۷
انواع تنش. ۷
تنش خشکی وچگونگی پیدایش آن. ۸
چیتوزان. ۱۰
فرضیه ها ۱۱
اهداف تحقیق ۱۲
فصل دوم. ۱۳
اثر تنش خشکی بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ۱۴
اثر تنش خشکی بر کرچک. ۱۵
مکانیسم های مقاومت گیاه به تنش. ۱۶
رابطه تنش خشکی و تنش اکسیداتیو. ۱۸
اثرات تنش خشکی بر خصوصیات رشدی گیاه ۱۹
کاربرد چیتوزان در کشاورزی ۲۰
فصل سوم. ۲۳
محل اجرای طرح. ۲۴
مشخصات طرح. ۲۴
آماده سازی زمین. ۲۴
عملیات داشت ۲۵
مبارزه با علف های هرز. ۲۶
نحوه اعمال تیمارها ۲۷
نحوه نمونه برداری و اندازه گیری ۲۷
ارتفاع بوته. ۲۷
اندازه گیری میزان رطوبت نسبی ۲۸
اندازه گیری رنگیزه ها ۲۸
اندازه گیری روغن در بذر. ۲۹
اندازه گیری پرولین. ۳۱
اندازه گیری کل قندهای محلول. ۳۲
اندازه گیری محتوی فلاونوئید. ۳۳
اندازه گیری پروتئین. ۳۳
روش سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز. ۳۴
فصل چهارم. ۳۵
ارتفاع بوته. ۳۵
ارتفاع اولین گل آذین. ۳۸
پرولین. ۳۸
آنزیم پراکسیداز. ۳۸
آنزیم کاتالاز. ۴۰
کلروفیلa. 43
کلروفیل b. 45
کلروفیل کل. ۴۵
کل قندهای محلول. ۴۷
جدول تجزیه واریانس. ۵۴
پروتئین. ۵۵
جدول ضریب همبستگی ۵۶-۵۷
فصل پنجم. ۵۸
آنزیم های آنتی اکسیدانت. ۵۹
پروتئین محلول. ۶۰
رنگیزه ها ۶۱
تنظم کننده های اسمزی ۶۲
روغن. ۶۳
ارتفاع بوته و طول گل آذین اصلی ۶۳
محتوی رطوبت نسبی ۶۴
منابع. ۶۵
چکیده لاتین ۷۶
فهرست اشکال
شکل ۴-۱: تاثیر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان ارتفاع بوته. ۳۶
شکل ۴-۲: مقایسه ارقام مختلف در میزان ارتفاع بوته. ۳۷
شکل ۴-۳: اثر سطوح مختلف خشکی و ارقام مختلف بر میزان ارتفاع ۳۷
شکل ۴-۴: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان پرولین. ۳۸
شکل ۴-۵: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان آنزیم پراکسیداز. ۳۹
شکل ۴-۶: اثر سطوح مختلف محلول پاشی چیتوزان بر میزان آنزیم پراکسیداز ۳۹
شکل ۴-۷: اثر سطوح مختلف محلول پاشی چیتوزان بر میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز ۴۰
شکل ۴-۸: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز ۴۰
شکل ۴-۹: تاثیر محلول پاشی چیتوزان بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز ۴۱
شکل ۴-۱۰: اثر متقابل رقم و تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز ۴۲
شکل ۴-۱۱: اثر متقابل تنش خشکی و محلول پاشی چیتوزان بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز.۴۲
شکل ۴-۱۲ : تاثیر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان کلروفیل a. 43
شکل ۴-۱۳. تاثیر دو سطح مختلف محلول پاشی چیتوزان بر میزان کلروفیل a 44
شکل ۴-۱۴: اثر متقابل تنش خشکی و رقم بر میزان کلروفیل a. 44
شکل ۴-۱۵: اثر متقابل تنش خشکی و رقم بر میزان کلروفیل b 45
شکل ۴-۱۶: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان کلروفیل کل ۴۶
شکل ۴-۱۷: اثر سطوح مختلف محلول پاشی چیتوزان بر میزان کلروفیل کل. ۴۶
شکل۴-۱۸: مقایسه ارقام مختلف از لحاظ میزان قندهای محلول. ۴۷
شکل۴-۱۹: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان قندهای کل محلول. ۴۷
   شکل ۴-۲۰: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بین ارقام مختلف بر میزان کل قندهای محلول. ۴۸
شکل ۴-۲۱: اثر متقابل تنش خشکی * محلول پاشی* رقم بر میزان قندهای محلول ۴۹
شکل ۴-۲۲: اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر میزان پروتئین محلول ۵۰
شکل ۴-۲۳: مقایسه ارقام مختلف در محتوی رطوبت نسبی برگ. ۵۱
شکل۴-۲۴:اثرسطوح مختلف محلول پاشی بر میزان محتوی رطوبت نسبی ۵۱
شکل۴-۲۵: اثر متقابل تنش خشکی و رقم بر محتوی رطوبت نسبی برگ ۵۲
خصوصیات گیاهشناسی
گیاه کرچک با نام علمی Ricinus communis عضوی از خانواده فرفیونEuphorbaceae با نام انگلیسی Castor،گیاه زبر و یک ساله است که در نواحی معتدل افراشته می‏شود.ریشه دارای انشعابات جانبی،ساقه گرد بدون کرک و رنگ آن معمولاًسبزمایل به زرد است واز یک لایه مومی خاکستری رنگ پوشیده شده است، برگها معمولاً بزرگ، سبز تیره ، براق وپنجه ای می باشند واز ۵تا۱۱لوب تشکیل شده اند، گل آذین سنبله، میوه بصورت کپسولی کروی وخاردار است (میرحیدر،۱۳۸۵).همه قسمتهای این گیاه سمی، که دانه دارای نوعی آلبومین بسیار سمی به نام ریسین می باشند، برگها و دانه ها دارای آلکالوئید سمی به نام ریسینین، و در دانه این گیاه روغن ثابتی به نام روغن کرچک که محصول اصلی گیاه است وجود دارد(ولاک واستودولا،۱۳۸۲).
پراکنش جغرافیایی
این گیاه بومی حبشه، هند و شرق و شمال شرقی افریقا و در ایران نیز کشت میشود (وینک و فون ویک،۱۳۸۷)
روش تکثیر
تکثیر از طریق بذر (ولاک واستودولا،۱۳۸۲). میزان بذر مورد نیاز برای هر هکتار ۲۵ کیلوگرم،فاصله کشت برای ارقام پا بلند۷۰×۷۰و برای ارقام پاکوتاه ۱۰۰×۲۵ سانتی متر(هانس، ۱۳۷۹). مطالعاتی که اخیرا بر روی این گیاه انجام شده نشان داده که جوانه زنی در بذرهای تازه و کهنه متفاوت است(.(Martins et al., 2009
نیازهای اکولوژیکی
کرچک گیاهی است نیمه گرمسیری که در سراسر مناطق گرم و گرمسیری رشد می­نماید کرچک به گرمای نسبتاً زیادی یعنی ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد همراه با رطوبت کم نیاز دارد و روز های بلند، روشن وآفتابی تابستان بهترین حالت برای رشد کرچک می باشد حرارت کمتر از ۱۵ درجه باعث کاهش روغن و حرارت بالاتر از ۳۵ درجه باعث کاهش روغن وپروتئین خواهد شد. این گیاه در مقابل گرما مقاوماست.ویک، کرچک زمین هایی با pH5 تا ۵/۶ را ترجیح می دهد. ولی می تواند حتیpH=2 را تحمل نماید و زمین های شور برای رشد آن مناسب نیستند.(وینک و فون۱۳۸۷).
آفات و بیمار یها
کرچک گیاهی است مقاوم به خشکی،شوری خاک،آلودگی شدید هوا،آفات و حشرات ،حساس به سرما و یخبندان و غرقابی شدن زمین،خسارت به گرده های گل در زمان گلدهی با افزایش دما .از آفات مهم کرچک می توان آگرو تیس Agrotisیاطوقه بر وآبدزدک و انواع گونه های جیرجیرک و ملخها و سوسک های جهنده و ساقه خوران را نام برد که بسته به منطقه خسارتهای متفاوتی وارد می سازند استفاده حشره کش ها در خاک یا در برنامه آبیاری واستفاده از طعمه های مسموم و در شرایط حمله شدید سمپاشی خسارت را تا حد ممکن­کا هش می دهد. بیماری های مهم کرچک عبارتند از : سر کو سپورا cercosppora ricinella وزنگ برگ psedommonassp وکپک کپسول Alternariaricini که در مناطق مرطوب به گل آذین آسیب فراوان می رسانند باروشهای زراعی می توان کرچک های قوی و سالم تولید نمود که در برابر بیماریها مقاوم باشند البته ضد عفونی بذر وتقویت خاک وروشهای صحیح آبیاری واستفاده از واریته های مقاوم می توانند اثرات بیماری را به نحو چشمگیری کاهش دهند. (میرحیدر،۱۳۸۵).
ارقام کرچک
چند رقم معروف کرچک عبارتند از: واریته فرانسوی ریسین دانژو,Angouکالپی kalpiو واریته های Baker43.
 





موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...