سپاس و درود بی‌پایان یگانه هستی‌بخش را که داناترین و مهربان‌ترین آفریدگاران است. پروردگاری که شرف انسانیت و گوهر اندیشیدن را سرمایه وجود آدمی نمود و او را اشرف آفریدگان خویش ساخت.
بی تردید مجال این توفیق را نمی‌یافتم اگر که فروغ یادش روشنگر راه و ذره‌ای از پرتو لطفش این بنده را همراه نبود. و این همه را چگونه سپاس گویم که ذره‌ذره وجودم وامدار خوان رحمت چنین خداوندگاری است.
و با سپاس و تشکر صمیمانه از:
استاد گرانقدر؛ جناب آقای دکتر میرمسعود سجادی که با قبول راهنمایی پایان نامه بنده را رهین منت خویش ساختند و از آغاز تا انجام کار از راهنمایی‌های ارزنده و دقت نظر ایشان بهره‌مند گردیدم.
اساتید ارجمند؛ جناب آقای دکتر ایمان سوری نژاد و جناب آقای مهندس سعید مسندانی که لطف خویش را نسبت به حقیر با قبول مشاورت پایان‌نامه به نهایت رساندند و با رایزنی و توجهات مدبرانه خود مرا در انجام این مقصود یاری فرمودند.
دوست و خواهر دلسوز و مهربانم؛ سرکار خانم دکتر مهرنوش دریا که در تمامی مراحل کار صبورانه و دلسوزانه سختی‌ها را به جان خریده، از هیچگونه تلاشی نسبت به حقیر کوتاهی نکرده و همواره در کنارم استوار و محکم ایستاده و خم به ابرو نیاوردند. باشد تا بتوانم ذره‌ای از لطف و مهربانی ایشان را جبران نمایم.
تقدیم
ماحصل آموخته هایم را تقدیم می‌کنم به آنان که مهر آسمانی‌شان آرام بخش آلام زمینی‌ام است.
به استوارترین تکیه‌گاهم، دستان پرمهر پدرم
به سبزترین نگاه زندگی‌ام، چشمان سبز مادرم
که هرچه آموختم در مکتب عشق شما آموختم و هرچه بکوشم قطر‌ه‌ای از دریای بی‌کران مهربانیتان را سپاس نتوانم بگویم.
امروز هستی‌ام به امید شماست و فردا کلید باغ بهشتم رضای شما.
ره آوردی گران سنگ‌تر از این ارزان نداشتم تا به خاک پایتان نثار کنم، باشد تا حاصل تلاشم نسیم‌گونه غبار خستگیتان را بزداید.
بوسه بر دستان پرمهرتان
چکیده
مطالعه حاضر با هدف استفاده از کرم پرتار Perinereis nuntia در جیره غذایی مولدین میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei و بررسی زمان تخم‌ریزی و هماوری مولدین، رشد، بازماندگی و مقاومت پست‌لارو ۱۵ روزه در برابر استرس‌های محیطی شوری، دما و فرمالین در مرکز آموزش و بازسازی ذخایر آبزیان کلاهی در استان هرمزگان انجام شد. ۱۸ مولد ماده و ۱۸ مولد نر در سه تیمار غذایی با سه تکرار به‌صورت تیمار یک شامل اسکوئید+ ملالیس+ جگر گاو، تیمار دو شامل اسکوئید+ ملالیس+ جگر گاو+ ۸% کرم پرتار و تیمار سه شامل اسکوئید+ ملالیس+ جگر گاو+ ۱۲% کرم پرتار قرار گرفتند. غذادهی روزانه در چهار نوبت در ساعات ۶، ۱۲، ۱۸ و ۲۴ تا زمان رسیدگی جنسی مولدین و تخم‌ریزی انجام شد. تعداد روز لازم برای رسیدن به رسیدگی جنسی، تعداد و درصد مولدین تخم‌ریزی کرده، تعداد تخم تولیدی، تعداد لارو تولیدی و شاخص‌های رشد لاروها (طول کل و وزن تر) محاسبه شد. جهت بررسی مقاومت لاروها در برابر استرس‌های شوری (۱۰،۲۰، ۴۰ و ۵۰ قسمت در هزار)، دما (۱۰،۲۰، ۴۰ و ۵۰ درجه سانتی گراد) و فرمالین (۱۰۰ قسمت در میلیون)، لاروها به مدت ۳۰ دقیقه در معرض استرس قرار گرفتند و پس از انتقال به آب تازه، میزان بازماندگی تیمارهای مختلف محاسبه گردید. بر‌اساس نتایج، به‌طور میانگین در تیمار سه پس از گذشت ۹ روز از غذادهی، ۱۲ عدد از مولدین ماده به مرحله چهار رسیدگی جنسی رسیدند. در تیمار دو، ۹ عدد از مولدین ماده به طور میانگین ۱۳ روز پس از شروع غذادهی آماده جفت‌گیری شدند. همچنین در تیمار یک به‌طور میانگین با گذشت ۱۸ روز از غذادهی، ۴ عدد از مولدین ماده مراحل رسیدگی جنسی را پشت‌سر گذاشتند و این تیمارها از لحاظ زمان تخم‌ریزی اختلاف معنی‌دار آماری داشتند (۰۵/۰>P ). بیشترین و کمترین میانگین تعداد تخم به‌ترتیب متعلق به تیمار سه (۱۲۳۶۲۲ عدد تخم) و تیمار یک (۷۸۳۵۰ عدد تخم) بود و اختلاف معنی‌داری بین تیمارها مشاهده شد (۰۵/۰>P ). همچنین در مراحل لاروی ناپلیوس و پست‌لاروی، تیمار سه بیشترین تعداد و بعد از آن تیمار دو و همچنین تیمار یک کمترین تعداد لارو تولیدی را داشتند و همه تیمارها نسبت به یکدیگر دارای اختلاف معنی‌داری بودند (۰۵/۰>P ). در بررسی شاخص‌های رشد لاروها، بیشترین و کمترین میانگین طولی و وزنی به‌ترتیب متعلق به تیمار سه و تیمار یک بوده و تیمارهای دو و سه نسبت به تیمار یک دارای اختلاف معنی‌داری بودند (۰۵/۰>P ). در مقاومت به استرس‌های محیطی در آزمایشات استرس شوری، دما و فرمالین، بیشترین بازماندگی به تیمار سه و کمترین بازماندگی به تیمار یک اختصاص داشت. با‌‌توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش می‌توان گفت که رشد گنادها، رسیدگی جنسی، سرعت تخم‌ریزی، کیفیت تخم‌ها و لاروهای تولیدی و مقاومت لاروها در برابر استرس‌های محیطی در مولدین میگوی سفید غربی که با ۱۲% کرم پرتار در جیره تغذیه شده بودند نسبت به مولدین تغذیه شده با ۸% از این کرم و مولدین شاهد افزایش می‌یابد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
کلمات کلیدیمیگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei، کرم پرتار Perinereis nuntia، جیره غذایی، رشد، استرس‌های محیطی

 

صفحه فهرست مطالب
۱ فصل اول
۱ مقدمه و کلیات
۱ ۱-۱ مقدمه
۵ ۱-۱-۱ اهداف و فرضیات
۵ ۱-۱-۲ جنبه نوآوری تحقیق
۶
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...