منبع تعریف سال
ورجین پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای متضاد آنتیبیوتیکها هستند. ۱۹۵۴
لیلی و استیلول مادهای که بوسیلهی یک میکروارگانیسم ترشح شده و رشد سایرین را تحریک می کند. ۱۹۶۵
فوجی و کوک ترکیباتی که باعث مقاومت میزبان به عفونت میشوند ولی از رشد میکروارگانیسمها در محیط آزمایشگاهی جلوگیری نمیکنند. ۱۹۷۳
پارکر مواد و میکربهایی که در تعادل میکربی روده شرکت دارند. ۱۹۷۴
هاونار و هوییس اینتولد یک یا چند نوع میکروارگانیسم زنده که در صورت مصرف توسط انسان یا دام بوسیلهی بهبود میکروفلور روده به میزبان سود میرسانند. ۱۹۹۲
شرزمینر و دورس محصولی که شامل میکروارگانیسمهای زندهی مشخص در تعداد معین است و در میکروفلور میزبان تغییرات مثبت ایجاد میکند. ۲۰۰۱
FAO/WHO میکروارگانیسمهای زندهای که زمانی که به تعداد کافی مصرف شوند بر روی میزبان اثرات مفید دارد. ۲۰۰۲

البته موانعی برای زندهمانی پروبیوتیکها در محصول نهایی وجود دارد از جمله pHنامطلوب، دما، پتانسیل اکسایش – کاهش و تولید هیدروژن پراکسید (چاواری و همکاران، ۲۰۱۰). در نتیجه در بسیاری از محصولات بههنگام مصرف، تعداد باکتری مورد نظر به تعداد مطلوب باقی نمانده است. همچنین اسید معده و قلیای روده هم در زندهمانی باکتریها موثر است (کاپلا و همکاران، ۲۰۰۷). در نتیجه تقاضای زیادی از صنعت برای تضمین پایداری این میکروارگانیسمها در غذا حین نگهداری وجود دارد، زیرا زندهمانی آنها هم از جنبهی اقتصادی مهم است (وقتی پایداری بالا باشد به تعداد کمتری میکروارگانیسم اولیه نیاز است) و هم از جنبهی سلامتی اهمیت دارد، زیرا هنگامی پروبیوتیک ها اثرات سودمند خود را بر میزبان میگذارند که به تعداد اشاره شده به سلولهای اپیتلیال روده برسند (میرلوحی و همکاران، ۱۳۸۸).
۲-۵- گونه های شناخته شده پروبیوتیکها
سویههای پروبیوتیکی که معمولا استفاده میشوند، عمدتا متعلق به جنسهای بیفیدوباکتریوم[۱۸] و لاکتوباسیلوس[۱۹] هستند، ولی سویههایی از جنسهای لاکتوکوکوس[۲۰]، انتروکوکوس،[۲۱] پروپیونی باکتریوم[۲۲] و مخمر ساکارومایسز نیز وجود دارد که پروبیوتیک محسوب میشوند (ریورا، ۲۰۱۰). بیفیدوباکتریوم ها باکتریهای گرم مثبتی هستند و میتوانند در محدودهی pH بین ۵/۴ تا ۵/۸ رشد کنند و مهمترین مشخصهی آنها بیهوازی بودن آنهاست (آگوست و همکاران، ۲۰۰۶). لاکتوباسیلوسها بزرگترین گروه باکتریهای لاکتیک اسید هستند که شامل بیش از ۵۰ سویهی مختلف است. آنها گرم مثبت هتروژن، میلهای، غیراسپورزا و کاتالاز منفی هستند. میکروائروفیل یا بیهوازی هستند و در شرایط محیطی و متابولیکی متفاوتی میتوانند رشد کنند. محصول اصلی حاصل از تخمیر قند توسط آنها لاکتیک اسید است (واسیلجویک، ۲۰۰۸). لاکتوباسیلوسها اگزوپلیساکارید، پپتیدهای ضدمیکروبی و متابولیتهای متفاوت دیگر هم تولید میکنند. لاکتوباسیلوسها در بیشتر موارد به عنوان آغازگر در صنایع استفاده میشوند (کونینقام و همکاران، ۲۰۰۰). تعدادی از باکتریهای لاکتیک اسیدی که پروبیوتیک شناخته میشوند در جدول ۲-۲ آمده است (ساندرس و همکاران، ۱۹۹۹):
جدول ۲-۲ باکتریهای لاکتیک اسید پروبیوتیک

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.

 

عکس مرتبط با اقتصاد

 

 

 

 


 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...