ارزیابی مدلی برای پیشبینی سلامت روان دانشجویان بر اساس ایمان مذهبی، ... |
جذر میانگین مجذور خطای تقریب (RMSEA)
۰۵/۰
همانگونه که در جدول ۴-۲۴ مشاهده میشود، مقدار شاخص نیکویی برازش مجذور کای برابر با درجه آزادی ۳ و در سطح معناداری ۰۵/۰ میباشد که مقدار مناسبی است. سایر ویژگیهای نیکویی برازش مدل اصلاح شده نیز که در جدول ۴-۲۴ ارائه شده است، دارای مقدار مناسبی بوده و در واقع میتوان بیان داشت که مدل اصلاح شده برازندهی دادهها است و در نتیجه فرضیهی مربوط به مدل اصلاح شده به این صورت که ایمان مذهبی بر سلامت روان، با میانجیگری شادکامی تأثیر دارد، تأیید میشود.
۴-۶- بررسی روابط غیرمستقیم با بهره گرفتن از رویکرد گامهای علّی
در پژوهش حاضر، برای آزمون روابط میانجی متغیرهای پژوهش، از روش بارون و کنی، با بررسی الگوهای رگرسیونی آزموده شدند. همچنین، از آزمون سوبل نیز برای تعیین معناداری مسیرهای غیرمستقیم استفاده شد.
ایمان مذهبی از طریق شادکامی بر سلامت روان تأثیر دارد.
نمودار ۴-۳ رابطه بین ایمان مذهبی و سلامت روان، از طریق شادکامی را نشان میدهد.
شادکامی
سلامت روان
ایمان مذهبی
نمودار ۴-۳ رابطه میانجی ایمان مذهبی و سلامت روان از طریق شادکامی
با توجه به جدول ۴-۹ زمانی که ایمان مذهبی به عنوان پیشبین سلامت روان در نظر گرفته میشود، ضریب مسیر ایمان مذهبی به سلامت روان معنیدار است (۲۹/۰= β، ۰۰۰۱/۰= ρ). جدول ۴-۲۵- ضرایب همبستگی ساده بین سه متغیر ایمان مذهبی، شادکامی و سلامت روان را برای بررسی شرایط بارون و کنی نشان میدهد.
جدول۴-۲۵٫ ضرایب همبستگی ساده بین سه ایمان مذهبی، شادکامی و سلامت روان
متغیر
ایمان مذهبی
شادکامی
سلامت روان
ایمان مذهبی
۱
شادکامی
۵۴/۰**
۱
سلامت روان
۲۸/۰**
۳۷/۰**
۱
**p≤۰۱/۰
نتایج مندرج در جدول ۴-۲۵ نشان میدهد که روابط ساده بین متغیرها در سطح مطلوبی معنیدار است. بنابراین، در گام بعدی شادکامی به عنوان متغیر پیشبین سلامت روان وارد رگرسیون شد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-07-22] [ 11:06:00 ب.ظ ]
|