مهدیس قنادان

استاد راهنما:

دکتر محمد علی آقاجانی

استاد مشاور:

دکتر مهدی نعیمی

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
عنوان      صفحه
چکیده ۱
فصل اول: مقدمه
پراکنش جغرافیایی ۴
اهمیت بیماری ۶
علائم بیماری ۸
عامل بیماری ۲۱
زیست شناسی بیمارگر – تولیدمثل جنسی ۲۴
زیست شناسی بیمارگر – تولیدمثل غیرجنسی ۲۴
زیست شناسی بیمارگر – گونه ها ۲۵
زادمایه. ۲۷
چرخه بیماری ۳۱
اپیدمی شناسی ۳۵
مدیریت بیماری – مقدمه. ۴۱
مدیریت بیماری – اقدامات بهداستی ۴۱
مدیریت بیماری – قارچ کش. ۴۲
مدیریت بیماری – کنترل پس از برداشت. ۴۴
مدیریت بیماری – آنالیز بیماری و سیستم های حمایت از تصمیم گیری ۴۵
سوابق موضوع تحقیق ۴۵
اهداف تحقیق ۵۱
فصل دوم: مواد و روش‏ها
موقعیت جغرافیایی ۵۲
روش یادداشت برداریآماده سازی داده ها جهت تحلیل ۵۴
تجزیه و تحلیل داداه ها ۵۷
فصل سوم: نتایج
وضعیت کلی بیماری های درختان هسته دار. ۶۱
احتمال وقوع بیماری ۷۵
فصل چهارم: بحث
بحث. ۷۹
فهرست منابع. ۸۴
چکیده انگلیسی ۸۹
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول ۱-۲ موقعیت جغرافیایی مناطق مورد بررسی ۵۲
جدول ۲-۲. تقویم فنولوژی درختان هسته دار استان گلستان. ۵۸
جدول ۳-۲. فهرست متغیرهای آب و هوایی مورد استفاده در مدل‌سازی اپیدمی بیماری مومیایی درختان هسته دار ۵۸
جدول ۴-۲ فهرست متغیرهای زراعی مورد استفاده در مدل‌سازی اپیدمی بیماری مومیایی درختان هسته دار ۵۹
جدول ۵-۲ فهرست متغیرهای وابسته (Y) مورد استفاده در مدل‌سازی اپیدمی بیماری مومیایی درختان هسته دار ۶۰
جدول ۱-۳ در صد آلودگی باغات استان گلستان به بیماری های مختلف به تفکیک هر منطقه ۶۳
جدول۲-۳. نتیجه گیری از سه روش مختلف درباره‌ی مناسب بودن متغیرها جهت مدل سازی و دو متغیر وابسته (Y) 63
جدول۳-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۱ (کل زمستان)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi 64
جدول۴-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۲ (بهمن ماه)اپیدمی پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi بیماری) ۶۵
جدول۵-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۳ (اسفند ماه)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi) 66
جدول۶-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۴ (نیمه اول اسفند)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi) 68
جدول۷-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۵ (نیمه دوم اسفند)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi) 69
جدول۸-۳ وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۶ (نیمه اول فروردین)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi) 70
جدول۹-۳وضعیت معنی‌داری متغیرهای مختلف در دوره‌ی زمانی ۷ (فروردین ماه)اپیدمی بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس تحلیل تشخیصی (Epi) و(Mon) و رگرسیون لجستیک (Epi) 71
چدول۱۰-۳ نتایج مدل‌سازی اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس متغیرهای زراعی با بهره گرفتن از روش آماری رگرسیون ساده ۷۳
چدول۱۱-۳- نتایج مدل‌سازی اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس متغیرهای زراعی با بهره گرفتن از روش آماری آنالیز تشخیصی ۷۳
جدول۱۲-۳ نتایج مدل‌سازی اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس متغیرهای زراعی با بهره گرفتن از روش آماری رگرسیون لجستیک. ۷۴
جدول۱۳-۳- معادله‌ی به‌ترین مدل‌های پیش بینی احتمال وقوع اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار بر اساس متغیرهای زراعی با بهره گرفتن از روش آماری رگرسیون لجستیک و آنالیز تشخیصی

فهرست شکل ها
عنوان. صفحه
شکل ۱-۱. پراکنش Monilina fructigena با میزبان سیب و آلودر سال ۲۰۰۰. ۵
شکل ۲-۱. پراکنش Monilina laxa با میزبان سیب و آلو در سال ۱۹۹۱. ۵
شکل۳-۱ پراکنش Monilina fructicola با میزبانی آلو در سال ۱۹۹۹. ۶
شکل ۴-۱ – رشد میسلیوم Monilina fructicolaدر محیط کشت همراه با قارچکش،حساس (S) و مقاوم ® 7
شکل ۵-۱ علایم ناشی از قارچ Monilinia fructicola در مراحل مختلف رشدی درخت آلو، عامل پوسیدگی قهوه ای A)سوختگی شکوفه در بهار، B)ریزش شکوفه های خشکیده،C)برگ و سیخک های خشکیده،D)شانکر شاخه،E)پوسیدگی میوه نارس، F)پوسیدگی میوه رسیده وG)مومیایی روی درخت. ۱۳
شکل۶-۱. علایم آلودگیMonilina fructicolaروی برگدرخت آلو. ۱۴
شکل۷- پوسیدگی قهوهایمیوه‌ی سبز آلو توسط قارچ Monilina fructicola. 14
شکل۸-۱ خوشه‌های مومیایی آلو بر اثر Monilina fructicola. 15
شکل۹-۱. علایم سوختگی شاخه‌ها و شکوفه‌ها براثر قارچ Monilina fructicola. 16
شکل۱۰-۱ علایم پوسیدگی و اسپورقارچMonilina fructicolaدر روی میوه‌ی هلو. ۱۶
شکل۱۱-۱ علایم پوسیدگی و مومیایی میوه‌ی آلبالوبراثرقارچ Monilina fructicola. 17
شکل۱۲-۱ – اسپور قارچ پوسیدگی قهوه‌ای با عامل قارچ Monilina fructicolaروی آلو استانلی ۱۷
شکل ۱۳-۱ علایم پژمردگی مادگی(فلش) و بساک شکوفه در اثر قارچ پوسیدگی قهوهای ۱۸
شکل۱۴-۱ علایم سوختگی شکوفه، شانکر شاخه و مومیاییدر اثر قارچ پوسیدگی قهوهای درختان میوهی هسته دار ۱۹
شکل ۱۵-۱ علایم پوسیدگی قهوه‌ایروی میوهی هلو، B)علایم پوسیدگی قهوهای میوهی رسیدهی هلوهمراه اسپور قارچMonilinia fructicola،C)میوهی مومیایی هلو روی درخت. ۲۰
شکل ۱۶-۱ آلودگی شاخه و ترکه‌هابراثر قارچ پوسیدگی قهوه‌ای ۲۱
شکل ۱۷-۱ پرگنهی کشتMonilinia fructicola (چپ) وMonilinia laxa (راست) روی محیط ۲۳
شکل ۱۸-۱ برشی از آسکوآسکوسپور آپوتسیوم وشکل آپوتسیومهای تولید شده از مومیایی هلو روی سطح خاک   24
شکل ۱۹-۱ – میسلیوم گسترده در حال رشد Monilinia fructicola در محیطPDA بعد از ۱۸-۲۴ ساعت. ۲۵
شکل۲۰-۱ پرگنهی قارچهایMonilinia laxa (چپ)، Monilinia fructigena(راست) و Monilinia fructicola(زیر) خالص شده از هسته میوه فاسد. ۲۶
شکل ۲۱-۱ آپوتسیوم‌های تولید شده از مومیایی‌های کف باغ، تیره رنگ (قدیمی) و روشن (جدید) و جلبک های سبز نشانهی رطوبت در خاک که شرایط مساعد برای تولید قارچ پوسیدگی قهوهای را فراهم می کند. ۳۰
شکل ۲۲-۱ کنیدی‌هایMonilinia fructicola روی شاخه،(Bکنیدی‌هایMonilinia fructicola در میوه پوسیده آلو  31
شکل ۲۳-۱ نمودار از تراکم اسپور Monilinia fructicolaو Monilinia laxaاز ۲ منطقه آلوده در کالیفرنیا ۳۱
شکل ۲۴-۱ چرخهی بیماری پوسیدگی قهوهای درختان میوهی هسته دار ناشی از گونه های قارچ Monilinia spp. 33
شکل۲۵-۱ مرا حل فنولوژیکی از پیشرفت پوسیدگی قهوهای در شکوفهی آلو. ۳۴
شکل ۲۶-۱ – درصد آلودگی بیماری پوسیدگی قهوهای در مراحل رشدی مختلف درخت آلو : A ) درصد آلودگی شکوفهها، B ) درصد آلودگی نهان میوه ۳۵
شکل۲۷-۱ شکوفههای بهاری اولین بافتهای حساس به قارچ پوسیدگی قهوهای ۳۷
شکل۲۸-۱ منبعی از کنیدی قارچ پوسیدگی قهوهای در مو میایی روی درخت. ۳۷
شکل۲۹-۱ آسکوسپورهای خارج شده از آپوتسیوم قارچ عامل بیماری پوسیدگی قهوهای درختان میوهی هستهدار ۳۸
شکل۳۰-۱ زردی و نازک شدن برگ‌ها و ترکه‌هابه وسیله شانکر پوسیدگی قهوه‌ای ۳۹
شکل۳۱-۱ شانکر همراه تولید صمغ و اسپور بعد ازگذشت ۵-۶ هفته با شرایط محیطی مساعداز شیوع قارچ پوسیدگی قهوهای  40
شکل۳۲-۱ اسپورقارچ پوسیدگی قهوهای روی میوه نارس هلو. ۴۰
شکل۳۳-۱ میوه سم‌پاشی شده علیه قارچ پوسیدگی قهوهای(راست) و سم‌پاشی نشده (چپ) ۴۴
شکل۳۴-۱ شکل سایت. ۴۶
شکل۱-۲ موقعیت جغرافیایی مناطق مورد بررسی ۵۲
شکل۲-۲ فرم یادداشت برداری ۵۶
شکل۱-۳ بررسی شدت بیماری های مختلف در مناطق مورد بررسی ۶۲
شکل۲-۳ نمودارهای جعبه‌ای متغیرهای مختلف زراعی (محور y) مورد استفاده در مدل‌سازی اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار (EPI)در مناطقی از استان گلستان (محور x که با اعداد صفر و یک به ترتیب برای عوامل زراعی MT(تعداد مومیایی)، PD(بیماری در سال قبل) و Pr-s (سم‌پاشی بعد از هرس) ۷۶
شکل۳-۳ نمودار توزیع دوبعدی به‌ترین متغیرهای مورد استفاده در مدل‌سازی اپیدمی‌های بیماری پوسیدگی قهوه‌ای درختان میوه هسته دار وقوع یا عدم بیماری(Epi)، شدت بیماری (Mon) در مناطقی از استان گلستان. ۷۷
شکل۱-۴ نمودارهای مقایسهای، سه متغیر آب و هوایی از دو ایستگاه هواشناسی استان گلستان، (گرگان و علی آباد) ۸
چکیده
بیماری پوسیدگی قهوه­ای میوه یا مومیایی درختان میوه­ی هسته­دار و دانه­دار، که به وسیله­ی گونه­های قارچ Monilinia spp. ایجاد می­شود، یکی از مهم­ترین بیماری­های این درختان در دنیا محسوب می­گردد که از گسترش جهانی برخوردار است. با توجه به شرایط آب و هوایی و زراعی مساعد بیماری، تقریباً هر سال شاهد شیوع بالای بیماری در باغات استان و سمپاشی­های گسترده برای کنترل آن هستیم. برای پیش بینی احتمال وقوع اپیدمی بیماری، ۲۳ متغیر آب و هوایی و زراعی در هفت دوره­ زمانی (کل زمستان، بهمن، اسفند، نیمه اول اسفند، نیمه دوم اسفند، نیمه اول فروردین و فروردین) در پنج منطقه از استان(بندرگز، ورسن، گرگان، سرخنکلاته و خان ببین) استفاده شد و توسط ۳ روش آماری رگرسیون ساده، رگرسیون لجستیک و تجزیه و تحلیل تشخیصی مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از مقایسه­ مدل­های آماری ساخته شده، مشخص شد که استفاده از داده­های زراعی نسبت به سایر داده­ ها برای مدل سازی مناسب تر است و ۶ مدل دو متغیره با بهره گرفتن از سه متغیر وجود یا عدم وجود بیماری در سال قبل(PD)، تعداد تقریبی مومیایی روی درخت(MT) و انجام یا عدم انجام سمپاشی بعد از هرس(Pr-s) ساخته شد. این مدل­ها





موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...